ATENCIĶ:
Aquestes pāgines necessiten JavaScript i Cascading Style Sheets. Per a veure correctament aquestes pāgines i navegar per elles és imprescindible tenir actvades ambdues opcions en el navegador. Grācies.


Parc natural de la Zona Volcānica de la Garrotxa Departament de Medi Ambient

Vulcā representa una iniciativa conjunta del Departament de Medi Ambient (DMA), l'Institut Cartogrāfic de Catalunya (ICC) i el Centre de Recerca Ecolōgica i Aplicacions Forestals (CREAF) per a la creaciķ i implementaciķ d'un sistema d'informaciķ geogrāfica (SIG) aplicat a la gestiķ i la planificaciķ del Parc Natural de la Zona Volcānica de la Garrotxa (PNZVG). Aquest projecte es va iniciar l'any 1994 com a experičncia pilot a Catalunya en l'aplicaciķ de la tecnologia SIG en la gestiķ d'ārees protegides.

Vulcā pretén donar resposta a les necessitats diāries de planificaciķ i gestiķ del PNZVG en els seus diversos āmbits: gestiķ dels informes, gestiķ forestal, gestiķ de les aigües, etc. El SIG utilitzat és MiraMon(R), i la informaciķ, els procediments i les aplicacions s'estructuren en mōduls que donen resposta als diferents āmbits de gestiķ. Vulcā estā basat en la xarxa d'ordinadors del Parc i permet un accés al sistema des de qualsevol dels llocs de treball del Parc. Així mateix, s'utilitza la tecnologia d'Internet tant internament (intranet), per accedir a la informaciķ, com externament (Internet), per posar informaciķ a disposiciķ del públic en general.

Aquest CD-ROM és una mostra dels principals resultats del projecte, que ha actuat com un veritable catalitzador dels diversos treballs endegats els darrers anys, pensats i estructurats per permetre fer front als diversos āmbits i temātiques de gestiķ del Parc. Per aixō presentem des de capes temātiques de geologia, sōls, vegetaciķ, etc., fins a les potencialitats d'una anālisi del grau de vulnerabilitat de diversos parāmetres ambientals. L'ús de les noves tecnologies ens permet fer arribar al públic un instrument molt útil per a la gestiķ del territori, que desitgem esperoni i augmenti la capacitat de coneixement, anālisi i gestiķ dels espais amb una visiķ més rigorosa i integradora.

Catalā Espaņol English
 Entrar a Vulcā (versiķ en Catalā)  Entrar en Vulcano (versiķn en Espaņol)  Enter Vulcanus (English version)
Institut Cartogrāfic de Catalunya Centre de Recerca Ecolōgica i Aplicacions Forestals
Crčdits    Copyright
ISBN 84-931323-2-2
Optimitzaciķ: 800x600 píxels, >=NS 4.5, >=IE4.0