Cat     Cast     Eng

Aquest desembre 2017 s'ha publicat, a la revista indexada Remote Sensing, un nou treball basat en l'ús del MiraMon en el tractament d'imatges de satèl·lit. Es tracta de l'article Radiometric Correction of Simultaneously Acquired Landsat-7/Landsat-8 and Sentinel-2A Imagery Using Pseudoinvariant Areas (PIA): Contributing to the Landsat Time Series Legacy, escrit majoritàriament per membres de l'equip del MiraMon i de Grumets: Joan-Cristian Padró, Xavier Pons, Ricardo Díaz-Delgado, Lluís Pesquer, Cristina Domingo, Oscar González i Jordi Cristóbal.


L'article valida l'ús d'Àrees PseudoInvariants (PIA) en la correcció radiomètrica de parells d'imatges de satèl·lit adquirides quasi simultàniament (Landsat-7 (ETM+) o Landsat-8 (OLI) i Sentinel-2A (MSI)). A més de ser un mètode vàlid, l'aproximació basada en les PIA té l'avantatge que pot ser aplicada a gairebé qualsevol imatge de satèl·lit (fins i tot a imatges sense informació atmosfèrica extra). Per aquest motiu pot ser utilitzada també per resoldre la integració robusta de dades procedents de noves plataformes, com les Landsat-8 o Sentinel-2, per enriquir les dades globals recollides des de 1972 en el programa Landsat, contribuïnt, doncs, a la continuïtat del programa, objectiu d'enorme interès per la comunitat ambiental, científica i tècnica. El treball és també una nova constatació de l'excel·lent funcionament del mòdul de correcció radiomètrica del MiraMon.L'article està disponible en accés obert a la pàgina de la revista: http://www.mdpi.com/2072-4292/9/12/1319/htm.


La referència o cita de l'article és la següent:


Padró JC, Pons X, Aragonés D, Díaz-Delgado R, García D, Bustamante J, Pesquer L, Domingo-Marimon C, González-Guerrero O, Cristóbal J, Doktor D, Lange M (2017) Radiometric Correction of Simultaneously Acquired Landsat-7/Landsat-8 and Sentinel-2A Imagery Using Pseudoinvariant Areas (PIA): Contributing to the Landsat Time Series Legacy. Remote Sensing 9 (12): 1319. DOI: 10.3390/rs9121319. http://dx.doi.org/10.3390/rs9121319.


Nou article publicat a la revista Remote Sensing


Qüestions genèriques: contacte@miramon.uab.cat
Preguntes o suggeriments en usar el MiraMon: suport@miramon.uab.cat i Fòrum d'Usuaris del MiraMon: http://www.miramon.uab.cat/Fum/index.php

MiraMon. Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).
Facultat de Ciències. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) E-08193 Bellaterra, Catalunya. Espanya

Tel.: 935 811 312 Fax: 935 814 151

Mapa de situació