Cat     Cast     Eng

Després de 23 anys de constant evolució i millora, el MiraMon vol fer un pas endavant i esdevenir un referent internacional. Per aconseguir-ho, l’equip i el seu creador, Xavier Pons, han decidit que el MiraMon sigui gratuït des d’aquest setembre 2017 per a la comunitat educativa de tot el món: centres educatius, entitats vinculades i estudiants.


Aquest pas ubica el MiraMon entre els pioners dels software de teledetecció d’ús gratuït i afegeix l’eina a la llista de Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) que aposten per l’ús lliure.MiraMon ha sigut tradicionalment molt usat en diverses instàncies de l'Administració catalana i d'altres regions d'Espanya i del Món, així com en nombroses Universitats, centres de recerca, instituts d'educació secundària i en destacats màsters i postgraus de SIG i Teledetecció. Amb l'objectiu de continuar fomentant el seu ús en el segment educatiu, MiraMon és gratuït ara per a estudiants i centres docents, o entitats adscrites a centres docents, de tot el món. Aquesta mesura suposa un pas important en la voluntat de MiraMon de convertir-se en un SIG d'ampli ús en docència i en activitats de formació i educatives a tots els nivells i suposa un element distintiu en el món del programari aplicat a la teledetecció.


“Hem fet aquesta aposta amb la voluntat d’ampliar-ne el nombre d’usuaris, no només d’Espanya, sinó d’arreu d’Europa i del món”, comenta Xavier Pons, catedràtic de Geografia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i investigador del CREAF, creador del MiraMon.


“Amb aquesta decisió la nostra posició pionera de softwares aplicats a teledetecció des d’una plena integració SIG continua a través de la gratuïtat i ens afegim als altres SIG que ja ofereixen els seus programes sense cap cost”, conclou.MiraMon és ara gratuït per a la comunitat educativa


Qüestions genèriques: contacte@miramon.uab.cat
Preguntes o suggeriments en usar el MiraMon: suport@miramon.uab.cat i Fòrum d'Usuaris del MiraMon: http://www.miramon.uab.cat/Fum/index.php

MiraMon. Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF).
Facultat de Ciències. Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) E-08193 Bellaterra, Catalunya. Espanya

Tel.: 935 811 312 Fax: 935 814 151

Mapa de situació